Emziren anneler nasıl beslenmeli?

Bebekler için en önemli beslenme kaynağı anne sütüdür. Özellikle ilk altı ay anne sütü ile beslenmeleri kritik bağışıklık sistemi ve diğer destekleyici sistemlerin gelişimi için önemlidir. Peki anneler emzirme süreci devam ederken nasıl beslenmeli? İşte size tavsiyelerimiz

Emziren anneler nasıl beslenmeli?
 

Emzirme sürecinde beslenmenin önemi

Anne tarafından alınan besin değerinin önemli bir kısmı anne sütü aracılığıyla bebeğe geçer. Dolayısıyla anne ne kadar kaliteli beslenirse, bebeğe geçecek olan besinler, vitaminler ve diğer içerikler de o kadar kaliteli olur. Ayrıca sağlıklı ve kaliteli beslenen anneler doğum sırası ve sonrasında oluşan kiloları daha rahat verirler.

 
 

Doğal yollardan protein arttırımı yapılması gerekmektedir. Aşağıdaki listede okuyacağınız gibi süt ürünleri, yumurta, et ve benzeri protein açısından zengin içerikler tüketmelisiniz. Unutmayın, öncelikle sizin sağlıklı kalmanız çok önemli. Emzirme süresince vücudunuz tarafından üretilen vitamin ve besinlerin bebeğe geçtiği düşünüldüğünde, annenin yeterli beslenmesi önemlidir.

Emziren annenin beslenme listesi

Aşağıdaki liste, herkese uymayabilir. Belirli alerjisi olan annelerimizin doktora danışmadan aşağıdaki listeyi uygulamasını önermiyoruz.

Protein bazlı bu beslenme listesi ile umarız hem siz sağlıklı kalırsınız, hem de bebeğinizle birlikte doğru beslenmiş olursunuz.

  • Mümkün olduğunda balık tüketin. Haftada ortalama iki adet balık yeterli olacaktır.
  • Hergün en az birer avuç kırmızı, turuncu ve yeşil renkte meyve ve sebzeler tüketin.
  • Yumurta tüketin. Yumurta doğal olarak bulabileceğiniz en iyi ve güçlü protein kaynağıdır. Her gün bir yumurta yemeye özen gösterin. Haşlanmış ya da omlet olarak tüketebilirsiniz.
  • Süt ve süt ürünleri tüketmeye özen gösterin. Yumurtadan sonra en önemli protein ve kalsiyum kaynağı onlardır.
  • Her gün mutlaka güneşe çıkın. Açık ve güneşli hava size haplardan ya da besinlerin içinde bulamayacağınız D vitamini kaynağıdır. Mümkün olan süreçlerde bebeğinizi de en az 15 dakika D vitamini alabilsin diye güneşe çıkartın.
 
 

Yukarıda verdiğimiz liste temel bir beslenme düzeni oluşturabilir. Daha detaylı ve sizin biyolojinize uygun beslenme düzenleri için lütfen doktorunuza danışın.

Beslenmenizi yoluna koyduğunuzda, bebeğiniz ve siz daha sağlıklı olacaksınız.