Soğuk havalarda bebekler nasıl giydirilmeli?

Havalar soğudu. Kış süresince yani soğuk havalarda bebeğimizi sıcak tutmalıyız. Özellikle vücutları ve bağışıklık sistemleri soğuk havalara alışık olmadığından en iyi şekilde giyinmeleri lazım. Peki bunu nasıl yapacağız?

Soğuk havalarda bebekler nasıl giydirilmeli?
 

Bebeğimizi soğuk havalardan nasıl korumalıyız?

Özellikle yapılan bir hatadan kaçınarak bebeğimizi soğuk havadan koruyabiliriz. En doğru bilinen ama yanlış olan bu şey ise bebeğimizin üstüne kalın giysiler giydirmek. Kalın giysiler bebeğimizin terlemesine sebep olacak ve olası bir üşütmenin yolunu açacaktır.

Bunun yerine bebeğimizı çok kalın olmayan giysiler ile kat kat giydirmeliyiz. Bebeğimizin vücudu bizlere göre daha çabuk ısı kaybedecektir. Bunun önüne geçmek için gerekirse kat kat giysinin bir katını çıkartıp daha sıcak tutacak bir kıyafet ile değiştirebiliriz. Ancak terlemiş bebeğimiz giysi değiştirene kadar bile soğuk alabilir.

Kıyafetlerini seçerken pamuklu ürünler seçmeye dikkat etmelisiniz. Böylelikle kat kat giydirseniz bile bebeğinizin tenine rahat ve hava geçiren bir yapıyla yaklaşmış olursunuz. Bu yapı hava geçirgenliği de sağlayacağından, arada kalan hava katmanları ne kadar ince olursa olsun bebeğinizi soğuktan koruyacaktır.

 
 

Kışın bebek giydirmenin püf noktaları nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk kural ya da püf noktası bebeğimizi kat kat giydirmek olacaktır. Size ince gibi gelen kıyafetler üst üste giydirildiğinde daha etkili koruma sağlar.

Dışarı çıkartıken ise kuş tüyü ya da merinos yününden üretilmiş tulumlardan faydalanabilirsiniz. Bu tulumlar yine aradaki hava boşluğundan kaynaklı olarak ekstra hava koruması sağlayacaktır.

Rüzgarlı havalarda dışarı çıkılırken bebeğin dudak ve diğer açıkta kalan bölgeleri için nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Tabii bebeğe uygun ve mümkünse doğal içerikli nemlendiriciler olmalıdır.

Rüzgarlı havalarda bebek arabasıyla dışarı çıktığınızda ise bebek arabasının açıkta kalan yerlerini kapatan ve bebeğinize gelen rüzgarı kesen vinil rüzgarlıklardan faydalanabilirsiniz. Piyasada çok uygun fiyata bulabilmeniz mümkün.

Araç ile dışarı çıktığınızda ise iki farklı durum ortaya çıkıyor. Kendi aracınız ile seyahat edecekseniz, bebeğinizin aşırı ısınmasından kaçınmalısınız. Araç içini soğutmayı ya da bebeğinizin üstündeki şapka ve kıyafetin bir katını çıkartmayı deneyebilirsiniz.

Toplu taşıma ile seyahat edeceğiniz süreçte ise bebeğinizin üstündeki kıfayetlerden bir kısmını çıkartmayı deneyebilirsiniz.

 
 

Karlı havalarda dışarı çıkarken eğer güneşin de etkili olduğunu düşünürseniz, bebeğinize normal şapka değil, siperli şapka takmaya özen gösterin. Mümkünse güneşten koruyucu yağlardan kullanın. Çünkü yerde bulunan kar örtüsü güneş ışının büyük çoğunluğunu yansıttığından, bebeğiniz güneş yanığı olabilir.

Bebeğinizin yemeklerinde değişikliğe gidebilirsiniz. Yemekleri biraz daha kalorili yaparak bebeğinizin vücudunun ısı üretimini dengede tutmasına yardımcı olabilirsiniz. Çünkü vücud içinde ısı üretimi kaloriye bağlıdır ve kalori miktarını düşürmek istemeyiz.

Karlı olmayan ama güneşin yüzünü gösterdiği havalarda ise bebeğinizin D vitamini ihtiyacını karşılamak amacıyla güneşe çıkartabilirsiniz. Ancak yine de bebeğinizi korumanız gerekeceğinden, 15 dakikadan daha fazla güneşe maruz bırakmayınız.

Bütün bunlarla beraber bebeğinize şapka, patik ve eldiven giydirmeyi unutmayın. Sağlıkla ve hastalıksız geçecek bir kış olması dileğiyle.